keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Porkkanapesto





Tässä suoraan facebookiin laittamani porkkanapeston ohje. Raija oli laittanut sen johonkin reseptikaruselliin, niin pitä se laittaa tännekin muistiin.

Paula-keraamikko ja puutarhuri Iitistä neuvoi tekemään tämän ihanan porkkanapeston. Nyt se leviää täällä Melbournessakin :)
 Näin tein: Sisältö: 5 porkkanaa, 1 sipuli, 3 valkosipulin kynttä, 1/2 chili, oliiviöljy, suola, noin 2 rkl sokeria, 3rkl  sitruunamehua. (Tiiät meidät, chiliä ja valkosipulia enemmän!) Ohje: Porkkanakuutiot, sipulikuutiot, valkosipuli ja chili kuullotetaan oliiviöljyssä melkein kypsiksi ja jäähdytetään ja soseutetaan. Basilikaa 1 ruukullinen, sitruunamehu, suolaa noin 2 tl ja sokeri (ja parmesaani - jos haluaa superherkkua) lisätään ja soseutetaan = NAMUU!!! Leivän/pastan/ruuan kaveriksi. Laitoin noin 50 g parmesaania.

 Kokeilijan vinkki: ainekset voivat olla aika noin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti