maanantai 14. kesäkuuta 2010

Karkoitetaanko kaksi mummoa?

Pitkään jatkunut kahden mummon käännytysruljanssi on  käsittämätöntä julmuutta.
Venäläinen Irina Antonova ja egyptiläinen Eveline Fadayel ovat olleet melkein päivittäin eipäs juupas, en hyväksy, hyväksyn käännytyspelin surullisina kohteina.
-Mummot saisivat mennä takaisin sinne mistä ovat tulleet, ei heitä tarvitse täällä elättää valtion kustannuksella, uhoaa äitinikin. Selitin, ajattelehan, miltä sinusta tuntuisi, jos minä asuisinkin vielä Australiassa ja haluausin sinut sinne perheeni luo, ja Australian valtio heittäisi sinut ulos. Tai jos tyttäreni, Australian ja Suomen kaksoiskansalainen, ei saisi minua luokseen Melbourneen, jos joskus niin haluaisimme. Eveline on kanssani samaa ikäluokkaa reilusti kuuskymppinen, kaiken lisäksi, huomautan.
- No en muutenkaan tykkää venäläisistä, sanoo siihen hämmentynyt äiti. Sen jälkeen ei äiti ole käännytysasiaa ottanut puheeksi.
Äidiltä tuntuu muutenkin unohtuvat, että hänen tyttärenlapsensa ovat suomalaisia vain puoliksi.
- Mutta nehän ovat ihan suomalaisia, hämmästyi äiti kun hänelle esittää muuta.
Niin, mummin luona ollaan suomalaisia, koetetaan olla ja toimia  mummin ehdoilla täällä Tirilässä, eletään pääosin mummin ohjelman mukaan. Paistetaan muikkuja, puhutaan mie ja sie, istutaan kiikussa mummin kanssa ja parasta maailmassa on mummin mustikkapiirakka ja mummin mehut. Kun mummi koettaa vastustaa "en minä niitä mehuja enää ole aikoihin tehnyt", Saku vastaa, että silti ne on mummin mehuja, vaikka tekemisen hoitaa mummin opeilla nyt äiti.

Saku poikaseni on nyt täällä muutaman päivän samalla kun odottelee tietoa pääsystä lääketieteelliseen Kiinassa, Dalianin kaupungissa olevaan yliopistoon. Dalian on niemessä, joka pistää Keltaiseen mereen jossain Korean niemimaan tuntumassa, itäisessä Kiinassa.

Tänään uutisissa kerrotaan, että Eveline on yhtä edelleen piilossa Turun seurakunnan auttamana, eivätkä suomalainen miniä ja poika  aio suostua karkotukseen. Pari päivää sitten Irinan perhe ilmoitti, että hän menee inkeriläisten vanhainkotiin Viipurin ulkopuolalle. Perhe sanoi saaneensa tarpeeksi ikävästä pyörityksestä ja hyväksyi tällaisen vaihtoehdon. Irina lienee jo matkannut rajan yli. Putin otti vieraillessaan Lappeenrannassa toissa viikolla kantaa käännytykseen ja sanoi, että Irinalle järjestetään hyvät olot Venäjällä. Niin järjestyikin. Onneksi Viipuri on lähellä, Egyptiin olisi omaisilla pitempi matka perheen mummoa tapaamaan.

Kuvassa meidän mummi ja jälkipolvea Elliin 6-vuotissynttäreillä kesäkuun alussa .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti