maanantai 21. kesäkuuta 2010

Punkin kanssa saunomassa ja juttelua merten yli ja vielä saunaremontistakin.

Perjantain saunassa huomasin pukeutuessa, kas kuinkas tuossa sätkii jotain, rinnan alla.
Punkkihan siinä. Taisi olla ensimmäinen kerta kun sain punkin iholleni ja vielä saunotin sen!

Olin menossa urkukonserttiin, mutta kiepaisin päivystykseen. Hoitaja nappasi sen pois ja sanoi, että seuraa ruskeahkoa rinkulaa punkin löytöpaikan ympärillä. Katsoin juuri nyt, ei ole ainakaan vielä. Ökö tunne ajatella, että mokoma mönniäinen syö vertasi.

Vesi Saimaassa on +16 ja juuri sopiva saunomisen välillä. Muilla väleillä juodaan mukaan tuodut kahvit, tällä kertaa sen kanssa pizzapalat, joskus grillataan makkaraa. Tavalliseen mökkeilyyn verrattuna Myllysaaren saunalla on plussaa tuo seurustelupuoli. Niinkuin Australian Elvira sanoo, saunaleideillä on vastaus melkeinpä kaikkeen mahdolliseen, kun kerroin miten lauteilla sain tietää skypettelystä, niin että monta henkilöä voi olla samaan aikaan juttelemassa. Heti kohta onnistuimme kolmestaan, minä ja lapsukaiseni, avaamaan konferenssipuhelun Melboourne-Helsinki-Tirilä. Ehdottoman hellyyttävä keksintö, sanoi tyttärenikin.

Kotisauna on tekeillä, ulkona viemärityöt on tehty, lattialämmitys asennettu, lattioille valettu betoni, hiottu ne ja nyt aloitetaan valmistelu sisustustamisen viimeistelyksi. Vanhojen seinien takaa paljastuu kaikenlaisia ihmetyksiä; veli tiesi kertoa, että kattoa oli kohotettu ja se oli tehty nassakoin puupalikoin. Hm...rakennusmies ihmetteli millä hän ne raot seinän ja katon välillä täyttää. Valitettavasti en osannut vastata. Satuin menemään alas katsomaan tilannetta....ainoa asia, jonka olen osannut tehdä itse, on valita kaakelit. Onneksi jäi aikaa harkita; sain oivan idean tehdä lasitiiliseinä pesuhuoneen ja löylyhuoneen välille. Siihen tulee jippo, jota en ole todellisuudessa nähnyt, sen keksin. Ehkä ihan pieni jippo, mutta minusta koko homman piste ja puumerkki. Saa nähdä! Yksi haastattelemistani urakoitsijoista ei halunnut lasitiiliseinää tehdä. Tämä urakan saanut oli valmis siihen.

Piha tai sisääntulo-alue on nyt vielä tämän kesän kesken, ehkä ensi vuonna saadaan siihen jotain laattoja järjestymään. Nyt siinä on sellainen jyntätty ja täristetty...voi mitää se onkaan, sellaista murskattua ruskeaa kiveä. On se pintana napakka, mutta osa nurmikkoalueesta on tuhoutunut ja pitää saada kasvamaan uudelleen.

Saunalla ennen lattian valua:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti