keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Raparperiprinsessan piirakka

Suloinen prinsessahuntu on päässään. Olemus niin kevyt ja raikas.
Kuvaa en innostuksestani muistanut ottaa! Uskoisin, että saan uuden tilaisuuden.

Sillä aikaa jaan sanallisen osuuden.

Raparperiprinsessan piirakka

100 g voita (en pidä margariinista)
1,5 dl sokeria
1 muna
2 keltuaista
1 dl maitoa tai kermaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

päälle
reilu puoli litraa raparperinpaloja

kuorrutus
2 valkuaista
5 rk sokeria
1-2 dl kookoshiutaleita

1. vatkaa vaahdoksi voi ja sokeri
2. lisää vatkaten muna ja keltuaiset (ei haittaa jos "juoksettuu" tässä vaiheessa
3. lisää vatkaten maito/kerma
4. lisää jauhot ja leivinjauhe, hyvin keskenään humpsautettuna
5. laita vuokaan ja kaada raparperipalat päälle
6. paista pyöreässä piirakkavuoassa (voitele tarvittaessa) tai irtopohjavuoassa 175 C noin 20-25 min. kunnes alkaa olla kypsä ja ruskettuu jo sievästi laidoiltaan.
7. paistellessa vatkaa valkuaiset ja sokeri napakaksi vaahdoksi (muista, että marengin onnistumiseen astian ja vatkaimen täytyy olla putisen puhdas ja kuiva)
8. kookoshiutaleet voi laittaa raparperien päälle ensin tai sekoittaa marenkiin - marengista tulee kevyempi huntu, jos kookoshiutaleet laitetaan marengin alle
8. Nostele marenki melkein kypsän kakun päälle- älä levitä ihan vuoan reunoille asti - marengin voi kuvioida vaikka haarukalla
9. takaisin uuniin, niin että marenkihuntu saa kauniin ruskean sävyn

Aika nam. Kuorrutuksen voi tehdä tuplana jos rakastaa marenkia niinkuin minä.
Aion pakastaa puolen litran raparperipussukoita tulevia prinsessoja varten. Niin kovasti ihastuin tähän herkkkuun, jonka Ritulta sain, joka sen on lehdestä bongannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti