keskiviikko 28. marraskuuta 2012


Omenainen tiramisu  eli 

Tiramisu aux pommes confites façon crumble



Neljälle:
50 g mascarponea
3 munaa
2 omenaa
kymmenkunta piparkakkua
20 g voita
3 ruokalusikallista sokeria
pari hyppyselllistä kanelia
Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Karamelisoi ne voissa pannulla. Anna pehmentyä ihan kunnolla. Laita jo aika alkuvaiheessa kanelia omenoiden päälle.
Tee piparkakuista jauhoa vaikka morttelin avulla. Laita tarjoiluastiaan pohjalle. Minusta on hauska laittaa annos vaikka juomalasiin. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kunnes seos vaalenee, laita sitten sekaan mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahto muuhun.
Kaada seos piparkakkumurusten päälle, laita päällimmäiseksi omenanpalat. Laita annokset pariksi tunniksi jääkaappiin. Odota jos pystyt, se kannattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti