torstai 21. huhtikuuta 2011

Jos haluat olla onnellinen...

"Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota humala. Jos kolme päivää, mene naimisiin. Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi", sanoo kiinalainen sananlasku.

Talven lumien alla osittain haljenneen omenapuun alla on kolme krookusta. Pistelin erilaisia sipuleita sinne tänne ja olen ihan autuaasti unohtanut minne ja mitä. Teenpä samalla tavalla muinakin vuosina. niin saamme aina pihaan kevätyllätyksiä.

Opettelin leikkaamaan vanhoja omenapuita.  Kiertelin pihamaalla. Lunta oli vielä metrikaupalla kun tulin reissuilta kotiin 26.3. ja vielä on etupihalla metrin verran, talon pohjoispuolella. Etelän puolellakin on vielä lunta parikymmentä senttiä joissakin kohdin. Viime keväänä sain pitkälle keväälle puhdistaa äkämäpunkin saasttuttamat mustaviinimarjapensaat pois juurineen, ja vuohenputkineen. Sakun kanssa kaivoimme vanhan kasvimaan tanakan nurmipeitteen alta, ja muokkasimme maan. Tänä keväänä muheva multa odottaa valmiina. Perennapenkitkin saattaa jo nayttaa jonkinlaiselta. Aika jännittävää odottaa mitä maast nousee!
En malta odottaa, että viimeiset lumet ovat sulaneet.  Milloin pääsen kylvämään?

Tutkin taas kerran miten kompostin kanssa toimitaan. Edessä kompostin kääntämiset.

Ikkunalaudalla odottaa korianterin (siemenet toin Pakistanista), basilikan, tillin, persiljan taimia ja pari puun siementä Intian Munnarista teeniljelyalueelta. Toinen saattaisi lehdistä päätellen olla jakaranda.  Munnar on vuoristossa ja kylmä talvella, ehkäpä saan jotakin kasvamaan niistä, vaikka sisäkasveiksi. 


20.4.2011

                                                                    26.3.2011



                                                     Jakaranda, hennon sinililat kukat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti