tiistai 8. marraskuuta 2011

Dandenongs ja kävely eukalyptusmetsässä

Dandenongs on litteän Melbournen laidalla kohoava raikas keidas saniaissademetsää, suuria eukalyptuspuita rinnemailla. Dandenong Ranges on kumpuilevaa vuorimaisemaa, ja onhan siinä jonkun verran kiivettävää, korkeimmillaan pyöreat huiput voivat olla juuri yli 600 m. Täällä metsässä olemme jo melkein korkeimmalla kohdalla.


Puiden rungot olivat paikoitellen hiilenmustat. Alue on hyvin herkkää maastopaloille. Ennen eurooppalaisten tuloa aboriginaalit polttivat harkitusti metsiä auttaakseen puustoa uudistumaan. Suurin eukalyptuspuu on toiselta nimeltään vuoristotuhka (Mountain Ash). Ne voivat kasvaa jopa 90 metrisiksi. Tässä tuli on kovertanut puun sisuksen mustaksi.






Kävimme Zoen rattaiden kanssa kävelyllä, se kertoo jotakin "vuoristoisuudesta". Mukavia lenkkeilypolkuja risteili rinteillä.


Paikalla on muistomerkki, jota kävimme porukalla katsomassa. Nigelin isoisosetä ja silloinen perheen patriarkka Hugo oli lentokoneessa, joka törmäsi rinteeseen 1938. Kaikki koneessa olijat kuolivat; sillä kone oli kadottanut suunnan tiheässä sumussa.





Melbournesta on sinne noin 35 km ja paikka onkin kesäkuumalla vilpoinen. Sinne tänne on ripoteltu herttaisia kyliä, joissa etenkin teehuoneita englantilaiseen tapaan, kävimme Miss Marplen teehuoneella. Nyt oli rhodorendrumien aika. Ne olivatkin suuria puita, täydessä kukassaan!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti