perjantai 20. huhtikuuta 2012

...pitäkää pikkusiskosta huolta

- Otetaan valmiiksi siivutettua juustoa, on helpompi sitä syödä (lue: osaakos se pikkusisko juustoa leikata eikä katkaise peukaloaan).

- Otetaan niitä kurkkuja, ei sieltä Nurmeksesta saa niin montaa lajia. Eikä enää grillattua kananpoikaakaan. (lue: Eihän se Meeri näe lukea pientä siprua purkin kyljestä. Ja aina se vaan laituu. Ei se ihme. Vaikka se apteekissa teki tarkkaa työtä ja oli pidetty).

- Näitä omenoita, ne on hyviä, kirjota se nimi Meerille lapulle, että osaa ostaa samanlaisia ja muutama mandariini. (lue: syökö Meeri yhtään tuoreita hedelmiä. Ei siinä lähikaupassa ole mitään, eikä itse jaksa kantaa kauempaa.)

- Isä jo sanoi, että pitäkäää sitten isommat huolta pikkusiskostanne. (lue: isä Jooseppi sanoin näin noin vuonna 1930 kahdelle vanemmalle lapselleen)

Isosisko, siis Äitini, on juuri toipunut hurjasta verenpaineen vaihtelusta, ilmeisestä migreenistä. Edelliseen postaukseen verrattuna en olisi uskonut, että tänään isosisko Martta, melkein 90 v. paistaa pullaa pikkusiskolleen Meerille 85 v. Pikkusiskosta pitää pitää huolta, viimeiseen asti.

Veljeni menee 350 km päähän sukuloimaan ja vie viemiset, siis omenat, mandariinit, pullat, juustot...paistan vielä tädilleni kananrintapaloja korvaamaan sen Nurmeksesta puuttuvan grillikanan. Vaan se kanakastike. Tein maukkaasta kanaliemestä ja juureksista soseutettuna maukkaan kastikkeen.

- Ei vanhat ihmiset voi oppia tällaista syömään. Pitää olla voikastiketta. Ei laiteta tätä turhaan sinne.

Pariin vuoteen eivät siskokset ole enää vierailleet toistensa luona, remppaa on molemmilla.  Kumpikin vielä jaksaisi, jos niin päättäisivät. Autolla vietäisiin ja tuotaisiin.

Niin, pullaa äiti ei ole tainnut paistaa pariin vuoteen, nyt ne piti leipoa itse. Pikkusiskolle viemisiksi. Sain vain auttaa nostamaan yleiskoneen ja nostaa pelliin uuniin.

Ja sitten neuvoteltiin pakkaamisesta.

- Laita ne kananrinnat erikseen folioon. Ja laita maalarinteippi ja siihen kirjota, että lämmittää mikrossa. Ja sitten muovipussiin. Laita vielä pari banaania. Meeri tykkääkin niistä.

Ja sitten kävi isosisko lepäämään, nukahti raskaasti sekunnissa pullanpaiston uuvuttamana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti