sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Zoe on tänään 1-vuotias

Pitelen sylissäni vajaa 4 kk vanhaa, nukkuvaa Zoea Melbournen lentokentällä. Tuntuu ikuisuudelta ajatella, milloin olisi seuraava kerta kun näemme. Nyt se on muutaman päivän päästä.

Elämän pieniä sattumia. Viime vuonna ennen Zoen syntymää sain tilaisuuden tehda veistoksen savesta. Olin tehnyt jotain pienempiä juttuja mutta en oikein tiennyt tekniikkaa isompaa tehdäkseni. Lappeenrannan taideyhdistys järjesti saviveistoskurssin ja luin siitä sattumalta pienén ilmoituksen.

Mietin mitä tekisin.

Ajatus pikkuisesta vielä masussa,  nimikin oli jo kaavailtu , pyöri mielessäni. kunnes yhtäkkiä tuli ajatuksiini tuli kuva pikkutytöstä lukemassa kirjaa rappusilla. Sellaisen teen! Se on Zoe.

Aisha oli sanonut, että tulevan lapsen suhteen muusta ei väliä, kunhan pelastaa maailman. Aisha, Zoen Pakistanin isommmo Jehangir ja minä pidämme kirjoista. Sellainen sopii maailmanparantajallekin. Maailmasta pitää ottaa selvää. Ja...alle yksivuotiaana Zoe vetää suosikkikirjansa omasta kirjahyllystään. Toinen on antamani muumikirja, toinen Australian eläimistä.

Toteutus olikin monimutkaisempi kuin osasin ajatella. Keraamikko Arja Martikaisen neuvoilla sain tekniikasta kiinni ja työ syntyi niin helposti ja kuin itsestään.

Nyt sitten se sattuma. Taideydistys ilmoitti näyttelystä. Laitoin töiden jättöajan jonnekin muistin lokeroihin. Kunnes mustikkametsässä Ulla-Maija ystäväni soitti ja sanoi, että missäs oot, ne työt pitäisi jättää kahden tunnin sisään. ups. Olin mustikkametsässä. Niinkuin saadessani tiedon Zoen ennenaikaisesta kiireestä syntyä.

Ulla-Maija kysyi jo lupaa minulle tulla myöhässä töineni ja odotti gallerian ovella. Sain työni sisään ajoissa.

Nyt olen menossa näyttelyn avajaisiin, Tänään on Zoen syntymäpäivä ja päätyöni on Zoelle omistettu veistos. Tällaisia elämän pieniä yhteensattumia olisi vaikea sovittaa ennalta tapahtuvaksi, näyttely avataan juuri Zoen syntymäpäivänä! Kun vielä melkein unohdin tuon töidenjättöajankin.

Aivan kuin käsikirjoitus olisi ollut kirjoitettuna, kaikki tapahtui vaan. Tekeminen, näyttely,avajaisten ajankohta, mustikkametsä.

Siis tänään, 23.7.2012 avataan Lappeenrannan taideyhdistyksen näyttely Galleria Kaakaopavussa Linnoituksessa. Zoekin näkee sen! Ja Zoe saa veistoksensa viedä mihin tahansa, tai se saa olla mummon luona. On se sen verran painavakin, juuri ja juuri jaksan itse sen kantaa.

Onnea pikkukarhunen, mustikkatyttö, mummontyttö Zoe!

Finnairin lento lasketuu Seutulaan 30.7.2012 kello 6.05.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti