torstai 21. maaliskuuta 2013

Zoen uudet kengät



Niissä on rusetit. Niissä on palloja. Ne ovat lilanväriset. Zoe valitsi ne itse.

Zoe ja dädä lensivät grannyn ja grandpan luokse Adelaideen. Granny Verity oli jo hankkinut mekon ja sukat, mutta kengät sai Zoe valita itse. Granny kertoi, että Zoe suuntasi suoraan näiden kenkien luo. Siinä ne odottivat, Zoen kengät.

Ja miten hienosti niillä jo Zoe osaa kävellä. Juostakin.

Eilen aamulla aussiaikaa 7 am Zoe ja Aisha laittoivat mummolle skypen päälle. Ei aikaakaan, kun Zoe haki uudet kengät, joita piti näyttää mummolle. Ne piti laittaa jalkaan puuroaamiaiselle. Puuroa Zoe lusikoi äidinkin lautaselta mahdottoman määrän pieneksi tytöksi. Omenaa ja libanonilaista leipää lisäksi.

Puuron jälkeen oman uuden pikkupöydän päällä leivottiin muovailuvahaa, järjestettiin muotit tuolin selkämyksen tappeihin, Sitten käytiin pöyhentämässä Maxin sohvaa ja laitettiin peitto Maxin päälle. Sitten oli vuorossa semmoinen aika kielletty paika. Dädän työpöytä. Jos oikein kurkottaa, voi saada käsiinsä dädän puhelimen ja ehtii vähän näppäillä ennen kuin äiti huomaa. Ja itkettää, jos ei saa dädälle soittaa. Huuli han väpättää!

Mummo on Tirilässä ja saa jutella skypen välitysellä tunnin verran Melbouren Thornburyn maailman rakkaimmalle pikkukarhuselle. Eikä vain jutella, mummo saa monen monta lentopusua, jotka ovat sellasia mojovia, että koko käsi on suun edessä ja siitä mummo sitten saa monta monta pusua ja leveitä hymyjä pusujen välissä. Mummoilla pitää olla vahva sydän!

Mummo miettii, miten pieni henkilö ylipäänsä valitsee aivossaan ne sanat, joita alkaa ensiksi käyttämään. Uusia sanoja ovat applebeans, more. Suomalaisella puolella taas on kato, ei, namnam. Ja tietysti mummo ja eno. Täydennä Aisha!

Saku-eno muuten sanoi 1 v 7 kk vuotiaana ensimmäsen lauseensa: eno ajjaa autoo, Aisha sanoi vielä yksittäisiä sanoja. Silloin oltiin melkein vuosi Suomessa ennen muuttoa Pakistaniin, ja siksi suomi oli vahvin alussa.

1,5 vuotiaana pituus on 81 cm, paino vähän yli 10 kg.

kuvat grandpa Andrew


Mustikat ja mansikat onvat muikeita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti