perjantai 23. huhtikuuta 2010

Rakuttamaan huomenna!

Huomenna Iittiin tekemään raku-keramiikkaa. Paula on opettanut minut dreijaamaan aikoinaan, samoin kuin raku-polton tekemisen. Saisinpa oman raku-uunin, sellainen on suunnitteilla. Raku-poltto on vanha japanilainen polttotapa. Laitan kuvia myöhemmin.

Suunnitteilla on myös savipajan raivaaminen autotalliin, jossa on kaikkea muuta kuin autoja (joita sinne mahtuisi kaksi). Ai niin, onhan siellä Porsche. Se on poikani Sakun voittama 22 vuotta sitten ja punainen Porsche kulkee yhä. Se on makroauto, vai mikroauto vai mikä se onkaan, kulkee bensalla ja sillä voi ajella tässä meidän pihalla, siihen mahtuu aikuinenkin istumaan. Autotallissa on isäni peruja metallityöpaja, 2 potkuria, polkupyörä, pihatyökalut, lumilinko...ja isossa kasassa dreija, savipöytä, savea, vanhoja ruukkuja, vanhoja suksia, eli huima työmaa saada yhteen nurkkaan SAVIPAJA.

Helsingissä kävin monta vuotta keskiviikkoisin Arjan  savikursseilla Horisontissa. Miten rentouttavaa toimistopäivän jälkeen olikaan kiireesti painella Malminkartanoon ja muutamaksi tunniksi upottaa kädet saveen. Horisontttiin voi mennä kuka vain päivisinkin, tiettyinä aikoina on ohjaaja paikalla. Tämä on pieni mainos Horistontille kuin myös Paulan keramiikkakursseille. Sallittehan, että innostun ja kerron ihanasta harrastuksestani ja jaan nämä kaksi ihanaa opettajaa muillekin halukkaille!

Tässä Paulan keramiikkakursseista Helsingissä  Horisontissa ja Iitissä.
Tässä tietoja kumppanuustalo Horisontin savipajan toiminnasta sekä muistakin kaikille avoimista toiminnoista, kuten tietokonekursseista, kielikursseista, ompelupajasta, kudontapajasta jne..siellä myös mahtava kirppari. Horisontti on paikka, jota kaipaan Helsingistä.
 
Pihalle ilmestyi yllättäen peräkärryllinen hevosenlantaa. Puutarhurin onni on siis hevosenlanta. Tai pulleat silmut, joita tiirailen muutaman kerran päivässä. Omenankukkia odottelen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti