perjantai 16. heinäkuuta 2010

Äidin huoli

- No kun olin hereillä ja on jo melkein pimeä, eikös ne urheilukilpailut ole loppuneet jo, ne bussitkin kulkee harvoin, mutta aattelin, että olisit jo kerinnyt kotiin, niin sitten tulee mieleen, ettei ole mitään sattunut, kun moottoripyörillä ne kaahaa tähän aikaan illasta, ja sattuu vaikka mitä, jos yksin kotiin tulet, ei sitä tiedä, vaikka olet kaverin kanssa, jos kaveri oli jo mennyt kotiinsa ja yksin olet, ja näyttää olevan ukkosta ilmasta, ihan kuulin jylinää, kyllä se on ollut hiostavaa, olikos teillä juotavaa , siellä kentällä varmaan paistoi koko ajan aurinko suoraan, aina sanotaan että pitää juoda, minulla on aina iso juomamuki pöydällä, että muistan juoda, ja otin silliä iltasella, ettei tule suolan puutetta, no, en minä huolissani, soitin vaan kun heräsin, ettei vaan mitään sattunut, ei sitten oikein saa unta.

- Äiti, sanoinhan, että tulen myöhään kotiin. Käytiin vielä uimassa kisojen päätteeksi. Kohta olen kotona, sain kyydin. Ei mitään huolta. Olen ihan kohta kotona.

Heinäkuun ilta oli jo hämärtymässä. Kävimme Lappeenrannan Eliittikisoissa ja päätteeksi syrjäisellä kalliorannalla naku-uinnilla. Kolme naista, kuvittelimme olevamme merenneitoja laskeutuessamme alas loivaa kallionpintaa. Äidille ei voinut etukäteen kertoa, että tällaiselle naku-uinnille olemme menossa iltamyöhään. Se lisää huolenaihetta; miten nyt sinne yksinäiselle rannalle menette ja niin myöhään, kuka teitä auttaa, jos jotain sattuu.

No, jos mietit, mitä me kuuskymppiset naiset Eliittikisoissa teemme, on parasta myöntää, että timmejä urheilijapoikia on ihana ihailla. Suomme itsellemme sen avoimesti. Joskaan äidille ei siitä ihan noin sanoin kerrota. Totta kai, urheilijaa, tyttöä tai poikaa, on ihana katsella ja ihailla urheilijoiden päättäväisyyttä ja kehon voimaa. Kävellessämme pois kentältä, suuri osa urheilijoista juoksi jo läheisellä pururahalla treenaamassa. Kohottaa meidänkin ikäisten motivaatiota pitää itsemme kunnossa.

Uidessa Saimaan lämpimissä vesissä tuntui hyvältä venyttää liikettä ääärimmilleen ja tuntea kylkien liike. Äitikin kävi säännöllisesti uimassa ja vesijumpassa vielä pari vuotta sitten, lisäksi voimistelemassa. Siksi äidin fyysinen kunto on ikäisekseen todella hyvä ja fysiikka tuntui kestävän hyvin nuo viimeaikaiset sydänhäiriötkin. Urheilut äiti katsoo säännöllisesti televisiosta ja vielä illalla puhelimme Eliittikisoihin osallistuneesta Caster Semenyasta, joka teki kentille paluun juuri Lappeenrannassa melkein vuoden kilpailukiellon jälkeen. Casterin sukupuoli oli nyt tutkittu ja tytöksi todettu. Äidinkin mielestä, poikamaisen oloinen Caster on, mutta on niitä naisia aina poikamaisia ja miesmäisiä ollut.

Kuuma kesä, jo monta päivää yli +30C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti