keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Saunaremontti viivästyy, upeat pionit availevat kukkiaan....

Remontti on kyllä tehty mallikkaasti. Laata ovat seinässä ja niiden alla ties mitä fylliä ja voimapaperia ja lautarakennelmia. "Roikkuva" kattokin on korjattu vaateriin. Pienet tähtivalot on sijoitettu tuomaan tunnelmaa ja  lasitiiliseinä (jota ei ole vielä aloitettu kokoamaan) jippoineen on erityisesti valaistu. Sähkömies on ihanan innostunut tästä työtehtävästään ja piirtää gyprokkilevyn kanteen valaistussuunnitelmia. Tiedän nyt myös mitä on gyprokki. Olen myös nähnyt paineilmapumpulla toimivan naulaajan. Huima, jos sellainen kone olisi, naputtelisin kaiken päivää. Kiinalainen puuportti nostaa sen innoittamana taas profiiliaan ja anoo päästä tekovaiheeseen. Jos sais lainata sitä naulainta, tekeminen sujuisi kuin valssi.

Tänään vain vain kuulla, että tilaustyönä tehtävät pari ikkunaa tulevat vasta elokuun alussa. Kokonaisuudessaan remontti vie siis yli 2 kuukautta. Varovaisesti lisäten alussa annettuun arvioon, oletin sellaista reilun kuukauden työkokonaisuutta. Mutta kesä on ihanan lämmin, lämpöennätyksiä joka päivä...virallinen on ylittänyt +30C. Eipäs valiteta, kohta on ovella lumi ja tuisku. Sekin ihan kiva. Vuodenaikojen vaihtelua olenkin ulkomailla asuessani kaivannut todella paljon.

Nyt sitä vaihtelua saa. Näiden kesäkuukausien aikana luonto muuttuu yhdessä yössä. Valtava tuoksuruusu herää kukkaan, viinimarjat alkavat punertaa. Nyt juuri on vanhojen pionien runsaat kukat parhaimmillaan.

Naisten saunassa tänään puheltiinkin juuri siitä, miten vanhemmiten katselee luontoa, huomaa sen kauneuden oikeastaan vasta nyt, ilahtuu valkolehdokin löytymisestä polun varrella tai tuijottelee ensimmäistä kesäkurpitsan kukkaa.

Aika on kaikelle, lapsena oli ihana juosta niityllä, poimia kukat varrettomana äidille, koululainen ei oikein viitsinyt perehtyä kukkien elämään bilsan tunnilla ja ne olisivat saaneet olla, teininä ei ollut aikaa kukkien ihmettelyyn maailman ihmettelyn vilskeessä...ja nyt, kun ei ole kiire minnekään, ehtii tuijotella pionien loistavaa rehevyyttä sateen jälkeen. Ah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti