tiistai 14. kesäkuuta 2011

Marjat marjat!

Kaikkea hyvää marjoista, juttu napattu tämän päivän Iltasanomista:

Lähes kaikista suomalaisista marjoista on VTT:n tutkimusten mukaan hyötyä korkeaan verenpaineeseen.Tummat marjat, kuten mustikka ja mustaherukka näyttävät tutkimusten mukaan jopa ehkäisevän diabetesta.

Mustikka näyttää lisäksi ehkäisevän tulehduksia ja vadelma, mansikka ja lakka puolestaan korjaavan kolesteroliarvoja.

Terveyshyötyjä voi näkyä jo lyhyessä ajassa, jos marja-annokset ovat riittävän suuria. Tutkimuksessa marjoja syötiin 300 grammaa päivässä kahden kuukauden ajan.


Pienet pensasmustikkapensaat yllätyksekseni ovat kukkineet ja marjoja on tulossa muutama kymmenen. Pensasmustikat eivät varmastikaan ole yhtä vitamiinisia kuin metsän mustikat. Jotenkin kiva ajatus kuitenkin napsia omalta pihalta mustikoita.

Viime vuonna istutin pari mustaviinimarjapensasta pois kaivettujen äkämäpunkkisten tilalle. Entiset ovat punaisia, sekä yksi karviaispensas. Kolmisen vuotta sitten istutin pitkävartisen karviaispensaan, mutta se on näköjään enemmän koristeellinen, istutinkin sen kukkapenkkiin. Tuleehan siitä ehkä pari litraa marjojakin. Naapurilta saamani vadelmantaimet ovat hyvässä kasvussa. Täytyy lisätä marjapuskia. Super-ruokaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti