keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Sunnuntaipäivä

Potkurikeikka kivan naapurin kanssa Perä-Tirilään. Suoraa luksusta viiletellä valkealla maalaistiellä. Eikä haitannut, vaikka kotiintullessa kuutostien sillan päällä lumi oli jo sulanut ja potkuria sai kantaa. Se lisää potkurikelkkailun monipuolisuutta.

Kahteen otteeseen lumitöitä yhteensä kolme tuntia. Sanovat, että kevättä on ilmassa. Miksi sitten sataa vaan lisää lunta? No tykkään lumesta. Ja tykkään mielekkäästä treenistä, sitähän se raskaan nuoskalumen lapioiminen ja kärrääminen on.

Sunnuntaipuuhana myös kirppis, jos meni vähän poskelleen, tai potalleen; löysin hienon Björn Borg-potan odottamaan Zoukkia. Mulle ei sitten kirpparilla asiakkaita juurikaan riittänyt; kaikki lienee olleet lumitöissä tai taapertamassa lumessa tai turvallisesti tuvan lämmössä.

Yllättäen katson eka kertaa Idolsia. Äiti on seurannut sitä alusta asti. Siinä on eka suosikkini Ina, toinen Heikki.  Ina esitti vintage-kappaleen Etta Jonesia, ihan huima Ina!  Nyt esiintyy Diandra ja pääsee kirkkaasti kolmanneksi listallani. Diandra saa mahdottomat kehut tuomareilta. Ihmettelen itseäni katsomasta.

Äiti seuraa telkkarista erilaisia kilpailuja televisiossa, joihin minulla ei ole kiinnostusta. Katsoo ainakin kolmet uutiset joka päivä, seuraa ajankohtaisohjelmia,  kuuntelee vielä radiosta uutisia ja joskus ajankohtaisohjelmia. Lukee aamulla ensin estarit (Etelä-Saimaan lukijoiden tekstarit = estari), kuolinilmoitukset ja sen jälkeen melko tarkkaan koko lehden.

Iltapäivällä äiti ottaa pitkät päikkärit. Joskus lepää ja saattaa nukua aamiaisen jälkeen. Tuntuu, että äiti nukkuu entistä enemmän. Yöunet ovat noin 12 tuntia.  Ulos äitiä ei saa kävelemään. Saku sai kerran. Tänään laitettiin paplarit, sillä huomenna mennään pankkiin (hattu päässä).

Sakun kanssa keskustelin skypessä. Potilas sai käydä sairaalasta kotona suihkussa. Ultralla seurattiin keuhkojen tilannetta. Huonekaverit olivat sanoneet nähtyään kuvani, että sinulla on kaunis äiti. Siis vaalea äiti. Sakukin on siellä vaaleaksi laskettu. Ja potilaiden omaiset syöttävät kiinalaisia herkkujaan julkkispotilaalle.

Näin kaunis sunnuntaipäivästä tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti