keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Äidin ja tyttären superniksit

Pirkan niksivinkit ovat hyviä, jopa erinomaisia. Pirkka pysy perässä! Martan ja Seijan niksinurkan ensimmäinen postaus.

Tässä mielestäni Martan paras, tätä ilman ette ole eläneet!

Säästä suloisia Aino=tossuja nuhruisuudelta. Siis näin. Laita ensin sukka jalkaan. Sitten vedä sen päälle kertakäyttöinen suojamyssy. Sitten laita näin varusteltu jalka Aino=tossuun. Tossun sisäpinta pysyy näin valkoisena ja nukattomana.

Suojamyssyjä saa esimerkiksi hoitolaitoksissa  ja suurkeittiöissä hiuksia suojaamaan. Niitä ei kannatakaan heittää pois, vaan sujauttaa taskuun ja varastoida käytettäväksi Aino=tossujen kanssa.

Seijan niksiä on käyty jo matkojen päästä ihailemassa. Tavaralavoja lojuu kaikenlaisten varastojen pihoilla ilmaiseksi pois kannettavaksi. Siis nouda itsellesi lava. Kysy kuitenkin lupa.

Laita nurmikolle lavan kokoinen suodatinkangas. Aseta lava suodatinkankaan päälle. Nyt joutuu tekemään pientä tuunausta. Lavan reunat täytyy peittää laudanpätkillä. On olemassa reunallisiakin lavoja, mutta sellaista en saanut käsiini.

Täytä lavan "sisus" mullalla. ei aivan piripintaan, että pikkuiset idut sopivat vähän kasvamaan lasin alla. Kylvä siemenet. Jos satut saamaan vanhoja ikkunoita jostakin, ne voi laittaa kanneksi ja itäminen nopeutuu. Voit ostaa valmiita taimia ja istuttaa ne. Muista, että lavaan sopivat lyhytjuuriset kasvit,  kuten salaatit, retiisit, jotkut yrtit. Siinä voi myös kasvattaa taimet.

Tunnustan, että idean sain jostakin facebook postauksesta jostain muusta maailmankolkasta, mutta tuunasin ideaa edelleen ja saanen kutsua sitä omaksi niksikseni!

Kuvan kera saat paremman käsityksen:


Mitä minulla siinä kasvaa:
Pensaspapuja itämässä, ne kun eivät itäneet kasvimaalla. Siirrän taimet sitten omalle paikalleen kasvimaalla, jos itävät.
Tilliä, kosmoskukkia, basilikaa, pak choita, paria erilaista salaattia, jotain muuta kesäkukkaa.
Lasin alla itäminen tapatui todella nopeasti. Alle laitoin ensin mustaa multaa, päälle itämista varten turvepitoista taimimultaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti