keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Mummo kasvattaa Zoelle luomua

Zoe pikkukarhunen on kova syömään. Mummo on varautunut monenlaisilla herkuilla Zoen tuloon reilun kuukauden päästä. Silloin sato on parhaimmillaan. Zoe kyllä syö kaikkea mitä annetaan!  Mummon kasvimaalla on luomua. Tykkään kokeilla kaikenlaista, mutta tänä vuonna olen ajatellut monipuolisesti Zoen vuoksi.

Tässä valikoimasta osa tänään.

Viinimarjoja, punaisia ja mustia...voiko oksaan enempää mahtua.

herneitä

korianteri

Monenlaisia kurpitsoita, tässä ensimmäiset kukat omasta taimesta, joka melkein katkesi.

Taustalla maa=artisokkia, vierellä perunoita, edessä lehtikaalia ja pinattia ja muutama kesäkukan varsikin seassa.

Pak choi toinen satsi, ensimmäistä syömme jo. Keskellä kosmoskukkia, oikealla roomalaista salaattia, takana kylvö no 2 lehtikaalia, niin saadaa satoa pakkaseenkin.

Pikkuruiset mangoldintaimet ja mikä tämä nyt onkaan salaatti.

Parsakaali

Torilta taimet aikaisempaan tomaattisatsiin, muita erilaisia on monta pottia omiakin taimia: tiikeritomaatti, häränsydän ja Paulalta pensastomaatteja ja jotain tuntematonta.

Fenkoli on mummon herkkua!

Basilikaa kasvaa monessa kohtaa ja melkein kaikissa tomaattipoteissa, koska tomaatti ja basilika tykkäävät toisistaan.

Pak choi kasvaa nopeasti ja on mehevän herkullinen wokissa tai munakkaassa. Uusi löytö, johon tutustuin Australiassa. Pitää tutkia muitakin käyttötapoja. Satoa syömme jo, toinen kylvös on jo tulollaan. Nopeasti kasvava.


Omenapuut ovat yli 50 vuotta vanhoja. Kaikki 6 isoa puuta ovat täynnä 6 erilaista omenalaatua. Viime vuonna ei tullut kuin pari omenaa. Minä kuulemma pienenä olin sekoittanut nimilaput. Tunnistamme vain kaneliomanan ja valkean kuulaan.

Jäikö jotain uupumaan kuvista, no, aika paljon: pensaspapu, selleri, lipstikka, kuukausimaksikka, tilli, kyssäkaali, erilaisia sipuleita, porkkana, karviaiset, raparperi, timjami, kirsikat (vahin vähän ensimmäisenä vuonna), luumut, härkäpapu...ja jotain vielä unohtui varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti