keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Migreeniä ja runoraati kiireisenä maanantaina

Äidin INR testi ja hoidot järjestykseen
Aamiaiseksi nopeasti puurot ja puolukat. Terveyskeskukseen äidin INR-verikokeeseen ja veteraanikuntoutusta järjestelemään. Äidillä on 10 päivää jemmassa Lappeenrannan kylpylään ja saa siellä päättää itse terveydentilaansa sopivat hoidot itselleen sopivana ajankohtana. Neurologi suositteli kevyttä hierontaa.

Seuraava INR-testi päätetään tulosten mukaan, jos se pysyy tasolla 2-3, on seuraava koe 4 viikon päästä. Jos näin on, tilanne alkaa rauhoittumaan. Sattuipa suosikillamme tohtori Kiminkisellä olemaan yhtenä aiheena sunnuntaina juuri eteisvärinä. Siinä selvästi mainittiin, että mikäli eteisvärinää ei saada useilla sähköshokeilla kuriin, Marevan-hoidolla tilanne saadaan tasoittumaan, joskaan ei aivan entisekseen. Jaksamisen mukaan voi tehdä normaaleja asioita. Näinhän on äidilläkin asia, mutta ikä jo asettaa omat rajoituksensa tekemisille. (INR oli 3,1 eli hyväksytty)

Ei minulla migreeniä ole, sanoo äiti topakasti vaikka silmissä vilisee sahanteriä.
Äidin pankkireissu seuraavaksi. Äiti olikin jo sitten todella väsynyt, hurjan kirkas aurinko ja kimmeltävä lumi kiusasivat silmiä ja migreenin sahanteriä ilmaantui. Silti äiti sanoo yhä, ettei hänellä migreeniä ole. Vaikka neurologi vasta viime viikon vastaanotolla  vahvisti, kuinka migreeni todettiin 8 vuotta sitten ja nyt on sama homma. Nyt tänä vuonna migreeni on vaivannut melkein joka päivä, mutta lääkitys ei ollut kohdallaan. Nyt pitää vain odottaa, että keskushermostoon vaikuttava Kloptryl Mite auttaisi. Se auttoi migreeniin kahdeksan vuotta sitten ilman sivuvaikutuksia. Äiti oli ottanut lääkkeen aamulla luultuaan, että lääke auttaa saman tien ymmärtämättä , että se vaikuttaa keskushermostoon hitaasti.

Yksi pieni henkireikäni; kiiruhdin Maailmankauppa Sikitikoon torihallissa vapaaehtoiseksi pariksi tunniksi. Yli kymmenen vuotta sitten  olin jo mukana , kun kauppa koulutti tansanialaisen Sikitikon kätilöksi, siitä kaupan nimi. Sikitiko toimii nyt suuressa roolissa omassa maassaan. Koulutus, varsinkin naisten, on kehitysmaissa vähäistä. Siksi on hienoa, että Sikitiko vie taitojaan omassa maassaan eteenpäin. Minusta tuntuu, että juuri tuollainen auttaminen olisi parasta kehitysmaiden auttamiseksi. Kauppa on pieni ja hiljainen, mutta hiplailen  käsin tehtyjä tavaroita kehitysmaista ja luen erilaisten teepakettejen etikettejä. Suosikkini on jännästi lakunmakuinen Yogi tee. Ostin pienet Guatemalasta kotoisin olevat huolinuket. Jo pienen rasian avaaminen saa hymyilemään. Huolet pois.

Kotiin  matikkasopalle (ohje tulee pian) ja sitten avantoon.

Ilta oli mieleiseni, raikas ja reipas runoraati kirjastossa ja poistomyynnistä kaksi isoa pinoa kirjoja kotiin. Ihana ja vilkas päivä tämä maanantai maaliskuussa. Runoraadista enemmän toisessa blogissani Siperian kautta eteenpäin.

Päivän uutinen. Obama voitti niukalla enemmistöllä terveydenhuoltouudistusta äänestettäessä. Hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti