keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Matalarappuiset saunanlauteet on koko saunan tärkein juttu


Uudet mummomitoitetut lauteet valmistuivat 30.7.2010

Timpurimies loukkasi jokunen aika sitten selkänsä. Uusi timpuri ei tiennyt ollenkaan mitä erikoisvaatimuksia lauteiden suhteen on; niiden on oltava matalarappuiset, käsipuiden pitää olla napakat. Äidin pitäisi päästä lauteille helposti.

Mittailtiin timpurin kanssa kodin rappusia ja kun menettelevä korkeus on 20-25 cm (ulkoraput esimerkiksi), valmiiden lauderunkojen rapunkorkeudet ovat 30 cm ja 35 cm. Niinpä sitten sain selittää juurta jaksaen veteraanirempan vaatimuksia. Että äidin kotona asuminen olisi vielä tulevaisuudessa mahdollista. Edellinen timpuri oli varmaankin jo suunnitellut homman, myös terassirakennelman juuri äidin liikkusen helppoutta silmällä pitäen, sillä saimme esittää toiveita sen ulkoasun suhteen. Haluemme pitää sen vanhaan taloon ja sen tyyliin sopivana, yksinkertaisena. Sen tekoon  kun tulee vielä uusi timpuri, sillä lauteidentekijä aloittaa lomaansa lauderakennuksen jälkeen.

Timpuri jäi miettimään ratkaisua.

Näyttäisi kuitenkin, että saamme suihkun ja muutenkin saunaosaston valmiiksi. Ikkunat vielä ovat tilauksessa, sillä näin vanhan talon ikkunoita ei valmiina saa.

Saunaosaston väliseinä, sauna vielä ilman lauteita.

2 kommenttia:

  1. mummolauteet on nyt kuvassa...sähkömies viimeistelee omat hommansa...muutamia listoja puuttuu...

    VastaaPoista