tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kevät vuonna 2013


Tulikukan siemenkukat ovat talventörröttäjiä. Keräsin siemeniä ensimmäistä kertaa  talteen, siis ensimmäistä kertaa tajusin tehdä niin  ja kylvän ne soraan maahan vähän myöhemmin. 

Ensimmäiset krookukset ilmaantivat pihalle eilen. Ensimmäiset leskenlehdet näin mattona tienvarressa. Pihalla on vain etupihan katon lumista kertynyt kasa ja muutama pälvi siellä täällä. Talven saunantuhkat on levitetty kasvimaalle viimeisten lumien päälle. Hyvinvoiville rhodoille annoin lämmintä vetta juurille. Tulppaanien versot, siellä täällä vihreää jotain, mistä ei vielä tiedä, pilkistää jo. Kevät tempaisi vauhtiin.

Myllylän koululla savipajalla tein isoja munia, kaksi elefanttia, virtaheposen ja pienen koiran rakupolttoa varten toukokuussa.  Kokeilumielessä tein prototyypin  auringonkukkajutusta, joka on kuin yhden auringonkukan vaasi, mutta sillä ei ole pohjaa. Sitä pitää vielä kehitellä. Autotallin savipaja pitää laittaa kuntoon.

Paulalta sain lisää talviota, jotain hirssiä ja keltaisia ....hm nimi pitää tarkistaa.

Avantosaunan palovahinkoremontin ajan olen käynyt avannossa ilman saunaa melkein joka päivä ja siihen olen melkein koukussa. Jääpeite on vielä Saimaassa, mutta avautuu rannalta käsin jo.

Päämummon viimeinen kuntosalikeikka oli tänään.  Saa nähdä lähteekö nyt kävelemään edes pihalle.

Nyt vain pihatöihin kunhan sade lakkaa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti