tiistai 2. huhtikuuta 2013

Saunamme paloi, mutta hanki kantaa ja päivät vaan kimaltelevat!

Se oli hormipalo, sanoo palokunta. Kävimme pääsiäissunnuntaina tarkistamassa saunakaverin kanssa Myllysaaren saunalla, mutta ulkoapäin sauna oli pystyssä kiirastorstain yön palon jäliltä. Ympärillä leijui tervainen ja savuinen tuoksu.

Emme tiedä, onko saunan sisustus tuhoutunut, emmekä siis tiedä milloin sauna saadaan remontoitua. Voi meitä avantosaunailijoita! Onhan siinä vieressä pelkkä avanto lämpimän pukukopin kera, mutta saunamme onkin enemmän sosiaalinen tapahtuma, mummoköörin some. Käyntinköhän tätä vasta oppimaani uudissanaa oikein tässä yhteydessä ;)

Katselin netistä Ahvenlammen avantosaunan tietoja. Ei sekään ole kaukana. Täytyy mennä joku ilta tarkkailemaan mitä siellä tapahtuu. Ukkareilla pitää mennä avantoon, se vähän laskee tasoa. Onneksi miehillä ja naisilla on oma sauna, ettei saunan lauteilla tarvita uikkaria.

Kävelin jälleen tänään avantosaunan editse kaupunginlahdella haikailemassa saunan löylystä jäiseen pulahdukseen. Jatkoin Karhusaaren laavun editse venesataman kautta takaisin Halkosaareen hankikelin kannattamana. Paikoin jää-lumipetettettä olisi voinut moukarilla takoa, eikä olisi läpi päässyt. Missä tahansa olisi voinut kävellä, hanki kannatteli! Ja kimmellys! Avoin  valkea järvenselkä ja sininen taivas!




Päätin hyvällä ilmalla kävellä aina sen 1,5 tunnin ajan, joka äidillä menee kuntosalilla. Viimeisten viikkojen 2 viikottaista kuntosalipäivää ovat olleet aurinkoisia, aamun pikkupakkanen kääntyy kävellessä plussaksi. Yöllä taisi nytkin olla kymmenen miinusta, eli se vain kovettaa jääkantta lisää.

Masterchef vie ajatukseni Sakun luo Keltaisen meren rannoille, valitsemaan mustekaloja. Masterchef tekee mustekalasta moussea ja mustekalaohrattoa! Aika jänniä annosvalintoja, katsotaan. Mustekala on itse asiassa aika helppo ruoka-aine kun siihen tutustuu. Tulossa mustekalan puhdistamisesta ja sen kokkaukssesta jotain tänne blogiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti