lauantai 13. huhtikuuta 2013

Mikäs rohvessööri se Arhinmäki on?

Kysyy päämummo saunassa selkää saippuoidessani. Siinä en muistanut Paavon opillisia saavutuksia, jossain muistissa on, että taitavat venyneet opinnot olla vielä vaiheessa.

- Ei se nyt professori ole, nuorikin vielä.
- No kun se nyt hoitaa meijän kaikkien asioitakii nii hyvi ja tietää kaikki.

Paavo on melko selväsanainen, kyllä. En tosin ole kuullut äidin aikaisemmin näin vasemmalle katselevan. Paavo on napakasti ottanut kunniaa osinkoverotukseen joutuneen lipsahduksen korjaamisesta "rikkaimpien jättipotti peruttiin". Sehän kuulostaa, että Paavo on kaikkien asialla. 

Saunassa äiti peseytyy itse, kunhan selän pesen ja autan vesien säätelemisessä, mutta remontin mukana tullut uusi suihku tuottaa välillä vaikeuksia, veden lämpötilan säätely ei meinaa onnistua. 

Aikaisemmin jäin itse saunaan, nyt menin samaan aikaan yläkertaan. Raput ylös olivat jo melkein liikaa äidille. Meno oli hidasta, kaksin käsin kiinni kädensijoissa ja melkein niistä vetämällä rappuset ylös, saunassa väsyttää. Saa nähdä milloin ei jaksa käydä alakerrassa saunassa, se suihku olisi pitänyt remontin yhteydessä saada keskikerrokseen, mutta päämummo kieltäytyi niin rankasti "sitte tehkää mitä halluutte ku mie on hauvas". 

Vieläkin puhutaan mitä olisi pitänyt kahden vuoden takaisessa remontissa tehdä, tänä iltana tuli mieleen, että lauteille olisi pitänyt tehdä käännettävä kaide, lasitiili-ikkuna olisi saanut olla pienempi

Nyt vielä äiti katsoo päivän kolmannet, jos ei radiouutisia lasketa, uutiset. Useimmiten koetan olla korjaamatta äidin saamia väärinkäsityksiä uutisista. Annetaan Paavonkin olla meidän kaikkien asialla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti