torstai 11. maaliskuuta 2010

Röpörieskaa


Muistimme ja löysimme vanhan suosikkireseptin, irrallisten ruokaohjelappusten seasta löysin 5 kpl ohjeita tälle ihanalle röpörieskalle, joten sitä on tehty ja kirjoitettu varmuuden vuoksi muistiin aina uudelleen. Se on mainio välipala, lapset tykkää, minä myös. Ryynejä voi vaihdella. Ja niin helppo!

Rörpörieska

2 dl riisiä tai 2 dl ohrasuurimoita
4 dl vettä
50 g voita
(tai tähteeksi jääneet riisit tai puurot sekaan)

3 dl kaurahiutaleita tai muita hiutaleita
6 dl maitoa

2 kananmunaa (munat voi korvata parilla rkl kikpapujauhoja)
2 dl kermaviiliä, piimää, jugurttia
1/2-1 tl suolaa

1. Laita kaurahiutaleet maitoon turpoamaan ensin hetkeksi.
2. keitä riisi/suurimot ja lisää voi kuumana
3. sekoita kaikki aineet, tästä tulee aika vetelää
4. paista uunipellillä, voitele ensin hyvin voilla, 20-30 min, noin 200C
Maistuu hyvältä kylmänäkin evääksi, voin kera tai ilman, kinkulla, juustolla, meetvurstilla ...

2 kommenttia:

  1. Vähän rieskan ja pannukakun väliltä ehkä? Tuli mieleen ahvenanmaalainen pannukakku johon tulee mannapuuroa.
    Tätä täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Jotain sellaista, hyvää ja täyteläistä se on!
    Tulipa mieleeni poikani pannukakkuohje, joka on parasta mitä olen saanut. Teemme sitä käsimitoilla, täytyykin mitata aineet ja laittaa resepti tänne.

    VastaaPoista