torstai 22. joulukuuta 2011

Kurpitsakeitto kookosmaidon ja kaffirlimetinlehtien kera



Rakastan kurpitsoita. Suosikkini on spaghettikurpitsa, joita ensi kesänä aion kasvattaa.
Kurpitsa on siitä ihana rönsy, että se on niin kauniin näköinen levittäessään kauniita lehtiään ympäriinsä.Vähän harmittaa, kun niitä rönsyjä on pakko katkaista, että ravintoa riittäisi muutamalle kurpitsalle. Ensi vuonna myös kokeilen italialaiseen tapaan kurpitsankukkien friteerausta.


Kurpitsakeitto kookosmaidon ja kaffirlimetinlehtien kera

noin neljännes isosta kurpitsasta, ehkä 1-1,5 kg
3-4 porkkanaa
2 isohkoa sipulia
5-6 valkosipulin kynttä
n. 70 g inkivääriä tahi sellainen noin 4-5 cm pala
suolaa
muutama maustepippuri
1-2 tl curryjauhetta
(chilijauhetta tai pari tuoretta chiliä maun mukaan)

1 purkki kookosmaitoa
4-5 kaffirlimen puolikasta lehteä tai 2-3 kokonaista, kuivattua

Kaikki vaan kattilaan pilkottuna paloina (ei kannata tässä hienostella, koska keitto soseutetaan) paitsi kookosmaito ja kaffirlimetinlehdet. Keitä pehmeiksi
ja soseuta vaikka sauvasekoittimella.

Lisää kaffirlimetinlehdet ja kookosmaito. Kiehauta.
Tarkista maku.

Niin helppo! Määrät ovat aika joustavia. Kaffirlimetinlehtiä saa Pirkka-merkillä pussin alle eurolla.
Santa Maria merkillä yli 3 euroa. Ai että yllätyin, kun löysin niitä meidän kaupasta. Olen tuonut pienen kaffirlimettipuun Melbournesta, kun niin pidän siitä ja ajattelin, että täällä sisämaassa ei niitä saa kuivattunakaan. Kunhan vielä saisi laksa-keiton maustepohjan. Ei ole vielä tullut vastaan. Aasialaiset maustesekoitukset, chutneyt, soppa-ainekset senkun lisääntyvät kaupoissa, täälläkin maaseuutukaupungissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti