keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Tankki-Aaroni

Ok, jotkut kutsuvat minua hyväksikin kokiksi, mutta murenee se maine helposti. Aamupuurosta selvisin pienellä suolan lisäyksellä aamusella, mutta lounas olikin jo eri juttu.

- Tää on ihan tankki-aaronia. Äiti siirtyy kesken ruokailun muussikattilalle ja alkaa kehitellä korjaustoimenpidettä.

Onneksi olen selän takana, sillä naurussa on pidättelemistä. En halunnut äitiä loukata. Onko tankki-aaronimuussi moite minulle vai muussille? Hän etenee, siirtää tankki-aaronin kulhoon, kiehauttaa lisää maitoa, pyytää instrumenttia, sitä vanhaa vispilää. Kaataa muussin takaisin kattilaan ja ryhtyy tarmokkaaseen vispaukseen.

Maistoin sitä mummonmuussiliisteriä puoli teelusikallista. Osaan vielä varmaankin tehdä oikeaa muussia kuten aina ennen.

Äidillä on ollut varalla sitä kuuluisaa mummon muussia kaapissa. Nyt tuli äidille mieleen sen tekeminen lohen seuraksi. Luulin osaavani kaadella jauhetta pussista, ja tein mielestäni ihan ohjeen mukaan. Tuli tankki-aaronia.

Muussista, siitä oikeasta puheen ollen, olemme Raijan kanssa käyneet läpi tehdäänkö muussi kiehuvaan maitoon, lämpimään vai kenties kylmään. Mihin koulukuntaan kuulut? Minä ja äiti olemme ehdottomasti keitetyn maidon puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti