maanantai 31. toukokuuta 2010

No nyt se alkoi

Nimittäin se saunan remontti, kaupan päälle kylpyhuone uusiksi ja matalat ulkorappuset pienen terassin kera, että äiti jaksaisi kulkea.  Vanhat raput ovat jyrkät ja talvella liukkaat betoniset.

Suunnitelmat alkoivat jo reilu vuosi sitten. Ensin kävi rintamaveteraaniliiton insinööri tekemässä arvion äidin tarpeista kotona asumista ajatellen. Sitten saimme sieltä piirustuksetkin. Tarjousten hankkiminen oli iso projekti ja osuin mielestäni oikeaan vasta tänä keväänä. Tällaiseen minunlaiseena talonkorjausummikkoon teki vaikutuksen rehdin tuntuinen ja asioita tasollani selvittelevä rakentaja.

Tänään purettiin saunan kymmeniä vuosia vanhat panelit ja lauteet. Avaimet käteen perusteella kaiken työn pitäisi valmistua noin viidessä viikossa.

Mutta mutta ja mutta! Äiti on taitavasti ja vakuuttavasti kieltäytynyt suihku-kylpyhuoneen varustamista asuinkerrokseen. Saku sitten pari kuukautta sitten yhtä taitavasti suostutteli äidin suostumaan.
- Tehkää sitten mitä haluatte.

Mutta sitten! Pari päivää sitten äiti painokkaasti kielsi rakentamasta suihkua. Vakuuttavasti uhaten haudankaivuulla. En uskaltanut sanoa siihen mitään. Tai sanoin vain; perutaan sitten. Tiedän, että äiti on hankala ja suuttuu jos yrittäisin nyt taivutella. Mitä teen. En tiedä! En.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti