torstai 16. syyskuuta 2010

Päämummo pähkäilee

- No onkos se aamuruoka vai mitä se tarkoittaa. Mie syön aina vain puuron, ei se mikään ruoka ole.
- Onhan se puuro ruoka. Vaikka söisit sen lounaaksi, ruokaa se on.
- En mie ota tyhjään vatsaan, vaikka mitä voi tapahtua, ei lääkkeitä saa ottaa tyhjään vatsaan.
- Mutta, kun farmaseutti kertoi minulle tarkkaan, että lääke tulee ottaa noin 15 minuuttia ennen ateriaa, oli se sitten aamuruoka, aamiainen, aamupala, tai lounas. Ennen aamupalaa tosin suositellaan. Silloin lääke imeytyy parhaiten elimistöön.
- No jos mie oon ihan väärin ottanut nyt sitten, ihan hermostuttaa, tästä tulee jo päänsärky.
- Kysy sitten apteekista, kun et minua usko.
- Uskon mie, ei se sitä ole, mutta ei sitä tyhjään mahaan kuitenkaan ja jos se aamuruoka tarkoittaa muuta kuin puuroo, leipää ja vahvempaa, en mie syö muuta kun puuron aamulla. Ja niin edelleen, sama huoli kymmenellä eri tavalla ilmaistuna.

Istumme autossa matkalla apteekkiin.
Apteekissa ostokset tehtyään äiti ei puhu sanaakaan huolistaan. Tätä tarkoitusta varten seison äidin takana ja muistutan huolenaiheesta.

- No, tuo tytär, no ei tää nyt, mut kun mie en oikein tiiä ja tää uus lääke ja miten se oikein on. Ku miuta huippaa, ja on sellanen omituinen tökkyrä olokin ja se edellinen tapletti meni ihan mujuks ku piti puolikas ottaa, mie sanoin Revolle, että jos on parempi konsti, ei siitä mittään tullu kun aina niitä mujuja sai jakaa, ottiko siinä sitten oikean määrän, ja millonkaan ei ole tullut tällainen olo toisista lääkkeistä, ihan verenpainekin nousi, kun jännitin että miten se oikein on, päätäkin särkee.

- Kuinka kauan nyt olette ottaneet Zanidip-tabletteja?

- Neljä päivää.

- Katsotaan viikon verran jos oireet lieventyvät. Verenpainelääkkeissä joutuu usein etsimään kauankin, että sopiva lääke ja annostus löytyy. On todella parempi jos sen ottaa ennen aamupalaa, mutta jos se ei onnistu, päivälläkin ennen ateriaa voi ottaa. Verenpainelääkkeitä voi ottaa tyhjään vatsaan huoletta.

Autossa päämummon olo oli jo huojentuneempi.

- Sillä tytöllä oli sellainen sormus, siitä näki että se on kauan joutunut opiskelemaan. Vaikka on niin nuori, ja kyllä se tiesi.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti