sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Upeita naisia saunassa ja yksi mies avannossa.

On se varmasti ikäjuttu. Naistensauna ja avantouinti. Keski-ikä taitaa olla viisikymppiä,

Naistensaunalla tänään sai jo pienen tuntuman reippaampaan  totutteluun tulevaan avantokauteen viilenneessä Saimaassa, +14 C, kun parhaimmillaan oli jo +26 C. Olin Hesan reissulla poissa pari saunailtaa; heti huomasin, miten rentouttava sielun ja ruumiin hellittely Myllysaaren ilta on...kun saa rauhassa saunoa ja uida, istuksia, jutella 3-4 tuntia. Juoda kahvit terassilla Eevan asussa, tai paistaa makkaraa. Viimeiseksi käyn uimassa, että jää raikas olo. Ystäväni ja naapurini sanoikin, että Myllysaaren naisten sauna avasi aivan uuden aikakauden, uuden elämäntavan: viisikymppinen nainen ei muuta kaipaa, että jaksaisi töissä ja kotona.

Salaisuutena! Keksimme koirankävelyreissulla naapuri-saunakaverini kanssa rantakalliot aivan kätevän polun päässä, missä tuskin kukaan käy. Olimme tottuneet uimaan ilman uimapukua, niinpä emme niitä käyttäneet rantakalliollakaan.  Ohi kulki välillä veneitä, mutta silloin nappasimme pyyhkeet tai pysyimme vedessä.

Rentouttava ilta oli myös Mäkelänrinteen uimahallilla maanantai-iltana 30.8. Kävin vesijuoksemassa niinkuin työssä ollessani, usein ystävieni kanssa siellä. Aamulla Saku-lapseni oli lentänyt Kiinaan ja olo oli aika haikea. Maaken ja Tuulan tuttu seura siirtolapuutarhassa vei ajatukset pois Sakun lähdöstä. Maake vielä piti minusta väsyneestä huolta, tarjosi lohileipiä, kanasalaattia ja villasukat..ja vei viimeiseksi yöksi Sakun tyhjään asuntoon patjalle nukkumaan. Kiitos Maake!

Välillä tätä kirjoittaessani luin blogeja klikkailemalla sinne tänne, sattui eteeni asiaa avannosta.  Avanto ei kai olekaan yhtä paljon ikäjuttu miehille Minulle tuntematon kolmekymppinen mies kirjoitti avannnossa hyppimisestä näin:

Tuo avannossa hyppiminen on muutenkin taas asia joka viehättää minua. Ensinnäkin silloin kun sinne veteen menee ja henki salpautuu, niin tuntuu kuin vasta todella hengittäisi. Nurinkurista ja minulle aivan liian vaikea pukea sanoiksi. Kun vedestä nousee sääriä särkee. Se fiilis on kiva kun lämmintä vettä menee säärille ja kipu vaihtuu viileäksi ja rennoksi oloksi. Olen kai ihastunut siihen tunteeseen ja minua hymyilyttää kun kävelen pakkasessa autolle ja jalat tuntuvat viileiltä.

Avantoa odotellessa kuva viime vuodelta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti