lauantai 3. syyskuuta 2011

Porkkanapeston resepti Iitistä Melbourneen

Maistelimme pestoa suomalais-pakistanilais-australialais-italiaisella kokoonpanolla ja oivalliseksi todettiin. Arvuuttelin sen keskeistä ainesta, ei, pestossa ei ole ollenkaan pinjansiemeniä. Kukaan ei arvannut, että porkkana korvaa pinjansiemenet.

Paula-keraamikko ja puutarhuri Iitistä neuvoi tekemään tämän ihanan porkkanapeston. Nyt se leviää täällä Melbournessakin :)
Näin tein: Sisältö: 5 porkkanaa, 1 sipuli, 3 valkosipulin kynttä, 1/2 chili, oliiviöljy, suola, noin 2 rkl sokeria, 3rkl  sitruunamehua. (Tiiät meidät, chiliä ja valkosipulia enemmän!) Ohje: Porkkanakuutiot, sipulikuutiot, valkosipuli ja chili kuullotetaan oliiviöljyssä melkein kypsiksi ja jäähdytetään ja soseutetaan. Basilika 1 ruukullinen, sitruunamehu, suolaa noin 2 tl ja sokeri (ja parmesaani - jos haluaa superherkkua) lisätään ja soseutetaan = NAMUU!!! Leivän/pastan/ruuan kaveriksi. Laitoin noin 50 g parmesaania.

Kokeilijan vinkki: ainekset voivat olla aika noin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti