keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Zoen neuvolapäivä




Zoen posket pulskistuvat ihan niitä katsellessa, ja niitähän mummo jaksaa katsella ja suukotella.
Terveyspäivä oli  tänään Darebin Maternal and Child Health Centerissä, eli niinkuin neuvolassa. Aisha äiti ja isä Meksu olivat molemmat mukana tarkastuksessa.

Paino 3578 kg tänään kuuden viikon vanhana, kahden viikon aikana oli tullut 388 g lisää
Pituus 50,5 cm
Pään ympärys 36,5 cm

Neuvoiksi lauleluja ja juttelua. Sitähän me teemme, mummokin jopa laulaa, omiaan ja nuotin vierestä tai oikeastaan ilman nuottia ja omin sanoin. Äidin pitää pitää huolta ruokailustaan, välipaloja ahkerammin.

Refleksit toimivat kaikki niinkuin pienelle kuusviikkoiselle keskostytölle kuuluukin.
Imetyksessä on vielä opettelemista, mutta sekin sujuu paremmin. Yleensä Zoe murisee ja taistelee vastaan, pullo olisi Zoesta kätevämpi. ´Imetykseen erikoistunut kätilö kävi neuvomassa oikeaa asentoa ja kertoi, että äidin työntäminen ja nipistäminen kuuluvat asiaan. Neuvoi myös ottamaan vauvalta vaatteet pois, että ihokontakti lisäisi läheisyyttä ja auttaisi maidontuottamistakin.  Neuvot auttoivatkin, nyt jonkun kerran Zoe on asettunut hangoittelematta vastaan.

Aisha kävi uusien perheiden tutustumistapaamisessa. Senkin on neuvola järjestänyt. Paikalla oli 6 vauvelia ja äidit, taisi olla yhden isä. Täällä isyyslomakaan ei ole kuin Suomessa, pari viikkoa.
Aisha vähän kateellisena katseli, kun vauvat vain napattiin rinnalle ja syöminen kävi niin helposti. Zoe taitaa olla aikamoinen taistelija. Sellaisia piirteitä osoittaa muutenkin, tyytymättömyyden Zoe ilmaisee heti. Mutta ei itke sitten sen pitempään kun asia on hoidettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti