lauantai 27. marraskuuta 2010

Ihanat naiset saunalla ja ihanat lukijani!

Avantosaunalla eilen käytiin keskustelua laihduttamisesta, kuinka ollakaan 30 naista saa siitä aikaan aika monipuolisen jutun. Jokin siitä jäi jumittamaan mieltä. Mitä ne hiilihydraatit oikein tekevät? Miten voi rasvan syönti laihduttaa?

Olin aina sivuuttanut vähähiilihydraattiset ja rasvaa suosivat dieetit tuntematta mitään kiinnostusta niihin. Mutta siinähän taitaakin olla jotain järkevää. Aloitin heti kotiin päästyäni umpimähkään selailemalla netistä lisää tietoa.

Tänään kerroinkin äidille, että nyt en syö enää aamupuuroa. Ei muitakana viljatuotteita, ne ovat hiilihydraattipitoisia. Hommasin aamiaiseksi pappajugurttia purkillisen ja aion laittaa siihen survottua puolukkaa ja pellavansiemeniä.

Söin illalliseksi hyvillä mielin voissa paistettuja muikkuja. Saan syödä juureksia, joista pidän, paitsi perunaa. Saan syödä ihania juustoja, joita syödessä aina tunsin pienen piston. Nyt niitä saa syödä! Espanjalainen Manchego mahdollisimman vanhana on herkuinta. Enkä enää katsokaan vähärasvaisiin kumijuustoihin!

Saan syödä papuja, joita rakastan. Voin keittää niistä ihania keittoja juuresten ja vihannesten kanssa ja lisätä reippaasti kermaa kenenkään osoittelematta. Siemenet, marjat, pähkinät, sienet, kala, kana,liha, vihannekset ovat sallitulla listalla. Pois jätän perunan, riisin, makaroonin, leivät, pullat, ja yleensä viljatuotteet. Katsotaanpa miten käy! Jos auttaisi tämä julkinen ilmoitus, etten sorru ihan heti.

Tosin äidille kermapurkin ilmestyminen jääkaappiin saattaa olla laihduttamisen kannalta omituista, sillä vähähiilihydraattisen dieetin selvittäminen äidille ei kokonaan ehkä onnistu. Sokerin ja viljatuotteiden poisjättämisen äiti ymmärtää. Ja laihduttamisen tarpeellisuuden. Minähän olen vuosia saanut kuulla, että minun pitäisi pudottaa painoani, ja oikeassa äiti onkin. Nyt se on noin 81 kg, pituus 154 cm.

Huvittaa vieläkin, kun satuin vilkaisemaan blogini tilastoja. Hakusanoilla "Upeita naisia saunassa"  oli tullut runsaasti kävijöitä. Niinpä otsikoin tulevaisuudessa blogitekstini entistä raflaavammin ;).

Uskon kuitenkin, että "upeat naiset saunassa" hakusanalla tuleva klikkaa sivuilta pois aika vikkelästi. Olin aika yllättynyt suuresta kävijämääristä täällä. Blogi on oikeastaan vain päiväkirjani, joka on tarkoitettu maailman äärissä oleville lapsilleni, muutamille ystävilleni ja itsellenikin; tulee pohdittua joitakin asioita ihan toiselta kantilta kun niitä yrittää laittaa kirjoitettuun asuun.

Myös se mahdollisuus, että joku vieraskin tätä lukee, auttaa kirjoittamaan ehkä vähän paremmin ja jäsennellymmin. Onhan se kiva, jos joku löytää tänne löytäessään ehkä juuri vanhenemiseen liittyvissä asioissa tukea. Saunalla olen myös saanut keskustella - purkaa ajatuksiani - joskus ongelmallisesta äiti-tytär suhteesta ja monista täälläkin käsittelemistäni asioista. Avantosauna on meille kävijöille monipuolista terapiaa ja oikea terveyslähde.

Tuntuu niin hurjan hyvältä, kun ystävä lauteilla sanoo, että tuohan kuulostaa tutulta, juuri tuollainen minunkin iäkäs äitini voi olla. Niinkuin vuoden mittaan saunalle lähtiessä evästyksiä avannon vaaroista, liukkaasta kelistä, sinne hukkumisesta, terveydelle vaarallisesta keikkumisesta sillä ja tällä kelillä. Voi meitä äitejä, emme osaa olla huolestumatta lapsistamme, olivat lapset 6- tai 60-vuotiaita !

Niin, olisi todella mukava kuulla ihanien lukijoitteni kommentteja! Esimerkiksi muiden kokemuksia kirjoittamistani asioista. Tai lisävalaistusta minullekin uusista asioista. Tai ihan vain mitä vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti