perjantai 10. joulukuuta 2010

katri-helenainen paatos ja lumimyräkkien myräkkä ja lumenluojat kadonneet ties minne!

Lunta on satanut noin 19 tuntia yhtämittaa, ja lumitöitä piisaa. Onhan se hyvää liikuntaa! Avantosaunan pikkujoulutkin meni mynkään. Liikkeelle emme uskaltaneet lähteä. Pihalla joissain kohdin aamulla oli polviin asti lunta, toisessa kohtaa eri juuri mitään. Tuuli pyöritti välillä viuhasti takaisin sen mitä sain kasattua. No nyt on pihalla autotietä lukuunottamatta kapeat korkeat lumikäytävät. Ihmeen kaunista, lumivaippa pihan yllä. Pikkulinnuille pitää viedä lisää syötävää.

Kaiken lisäksi veli lumilinko-ekspertti teloi sormensa sirkkelissään ja sai siihen tikit. Sen takia myräkän selvittely jäi naisvoimin tehtäväksi. Ja olen kaipaillut viime talvena treenamiani päteviä lumenluojia, Aishaa, Meksua, Elviraa, Sakua. Sinne kauas ovat kaikki karanneet; Aisha paimentaa lampaita Uudessa Seelannissa, Meksu hoitelee Max-koiraa Melbournessa, Elvira on joulupukin virallinen lähettiläs Melbournessa, Saku Kiinassa sekoittamassa Kiinan ihmisoikeussoppaa!

Katri-helenainen paatos jymisi raskastempoisen orkesterin kanssa Lappeenranta-salissa. Äidille tapahtuma oli ainutlaatuinen; äidin ensimmäinen konsertti koskaan! Onhan äiti käynyt paljonkin teatterissa ja muissa viihdetilaisuuksissa, mutta ihan oikea konsertti täydessä salissa oli ensimmäinen kerta. Jos en olisi saanut ilmaisia lippuja konserttiin, en olisi mennytkään. Katri-Helena ei minua saisi omin rahoin liikkeelle. Katri-Helena laulaa samalla tempolla kaikki joululaulut, niin Sylvian joululaulun kuin tonttumeiningit. Sillä tavalla liiaksi artikuloiden ja painottaen, että kaikki laulut kuulostivat liian samanlaisia.

Mutta äiti oli hyvillään konserttireissusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti